Σφουγγαράδικος σκοπός από την Κάλυμνο με αυτοσχέδια δίστιχα (τσιμαριστά). Με τον καπετάν-Παντελή Γκινή και ομάδα ανδρών. Ηχογραφήθηκε σε στούντιο το 1966.
Ακούς τους μύλους πώς βροντούν και τα νερά πώς β(ο)άζουν; Εμείς τα δυο αγαπιόμαστε, κι ο κόσμος ας φωνάζουν. Τραγούδι της αγάπης από την Μακεδονία. Χορωδία Δόμνα Σαμίου (1995).
Αρχίνα, γλώσσα μου γλυκιά, κι αχείλι μου μελέτα· και συ, καημένη μου καρδιά, όσα κι αν ξέρεις πέσ’ τα. Διστιχα της αγάπης από τα Αλάτσατα της Ερυθραίας. Στο τραγούδι η Κλεονίκη Τζοανάκη (1984).
Της τριανταφυλλιάς τα φύλλα θα τα κάνω φορεσιά· να τα βάλω να περάσω, να σου κάψω την καρδιά. Καρσιλαμάς από το Μπαϊντίρι Σμύρνης, τόπο καταγωγής της οικογένειας της Δόμνας Σαμίου. Ηχογραφήθηκε το 1973.
Αν δεις καράβι να περνά της Οχτωνιάς τον κάβο, βγάλε το μαντιλάκι σου και κάνε μου σινιάλο. Αργό, καθιστικό, μαρινιάνικο τραγούδι από την Κύμη με την Δόμνα Σαμίου (1998).
Συμβουλές για παντρειά ⬥ Αν θέλεις για να παντρευτείς, γυναίκα για να πάρεις, έλα ρώτησε και μένα να σε πω ποια είναι για σένα. Χορευτικό τραγούδι από την Μάκρη και το Λιβίσι της Μικράς Ασίας. Ζωντανή ηχογράφηση, Μάρτιος 2005.
Η Δόμνα Σαμίου τραγουδάει a cappella και σε αργό ρυθμό των 4/4 ερωτικά δίστιχα που κατέγραψε στη Μακεδονία, μεταφερμένα πιθανά από Μικρασιάτες πρόσφυγες. Ηχογραφήθηκε το 1979.
Από τα γλυκά σου μάτια τρέχει αθάνατο νερό και σου γύρεψα λιγάκι και δε μου ’δωσες να πιω. Ολμάζ, πιπίνι μου, ολμάζ, να με πεθάνεις πολεμάς. Αντικριστός χορός από το Μελί Ερυθραίας Μικράς Ασίας με την Δόμνα Σαμίου. Ηχογραφήθηκε το 1991.
Από τα γλυκά σου μάτια τρέχει αθάνατο νερό, και σου γύρεψα λιγάκι και δε μου ’δωσες να πιω. Ανάλαφρη και ζωηρή, τυπικά κυκλαδίτικη μελωδία με τα κλασικά όργανα μιας νησιώτικης ορχήστρας: βιολί, λαούτο, σαντούρι, τουμπελέκι.
Από τα μπεντένια πέφτω, πέφτω για να σκοτωθώ κι η αγάπη μου φωνάζει «πιάστε τον, για το Θεό!». Αντικριστός χορός από το Μπαϊντίρι της Σμύρνης, πατρίδα της οικογένειας Σαμίου. Ζωντανή ηχογράφηση (2005).
Αποφάσισα να γίνω στην Αγια-Σοφιά κουπές, να ’ρχονται να προσκυνούνε Τουρκοπούλες και Ρωμιές. Άσπρη μου, παχιά Σουλτάνα την καρδιά μου ράγισες, και το νου μου τονε πήρες και τονε παλάβωσες. Δόμνα Σαμίου (1995).
Απόψε γάμος γίνεται, απόψε πατινάδα, απόψε αποχωρίζεται η κόρη από τη μάνα. Τραγούδι του γάμου από το Καρλόβασι της Σάμου με την Κατερίνα Παπαδοπούλου. Ηχογραφήθηκε το 2008
Απόψε θε να τραγουδώ με τους τραγουδιστάδες, με τα λιβισιανά παιδιά που ’ναι ξεφαντωτάδες. Πατινάδα από την Μάκρη και το Λίβίσι της Μικράς Ασίας. Ηχογραφήθηκε το 2006.
Άσπρα φορείς κι άσπρα κρατείς κι άσπρη είν’ η φορεσιά σου, κι άσπρα λουλούδια πέφτουνε απ’ την περπατησιά σου. Τραγούδι του γάμου από την Προποντίδα (2005).
Άσπρη λαμπάδα καίγεται στους κάμπους και δε λειώνει, έτσ' αγαπά κι ο νιος τη νια και δε το φανερώνει. Τραγούδι από την Ήπειρο με τον Αρσένη Στεργίου. Ηχογραφήθηκε τη δεκαετία του 1960.
Όρκο ’καμα στην Παναγιά - ωχ αμάν, σεβνταλή μ’, αμάν, πια να μην τραγουδήσω -άταρης, αμάν αμάν, άταρης. Χορευτικό τραγούδι της αγάπης από τα Αλάτσατα Ερυθραίας της Μικράς Ασίας με την Δόμνα Σαμίου. Ηχογραφήθηκε το 1984
Βαρέθηκα, μανούλα μου, τη θάλασσα να βλέπω, τον ταχυδρόμο να ρωτώ και γράμμα να μην έχω. Τραγούδι της ξενιτιάς από την Χίο με την Κατερίνα Παπαδοπούλου. Ηχογραφήθηκε το 2001.
Άμα ξεβεντεμίσομε και πλύνω τα κοφίνια, θα πάρω την αγάπη μου να πάμε στην Αθήνα. Τραγούδι του τρύγου από την Σαντορίνη με τον Γιάννη Μονογυιό στο τραγούδι, a capella. Ηχογραφήθηκε το 2006.
Βιολέτα μ’ ανθισμένη με φύλλα πράσινα, φέρω τον έρωτά σου με χίλια βάσανα. Καλαματιανός από την Στερεά Ελλάδα, με τον Λάμπρο Παπαθανασίου (τραγούδι) και τον Βασίλη Σκαλιώτη (κλαρίνο). Κυκλοφόρησε το 1967 σε δίσκο 45 στροφών.
Γαϊτάνι ν-είχα στο πλεχτρί και τσόχαν εις το ράφτη και ξένον εις την ξενιτιά και καρτερώ τον να ’ρθει. Τραγούδι της ξενιτιάς και της αγάπης από την Ρόδο με την Κατερίνα Παπαδοπούλου (2005)
Γαμπρέ μου ρήγισσας παιδί, κολώνα του ηλίου, ρίζα του μαργαριταριού και πλάσμα του Κυρίου. Τραγούδι του γάμου από τα Λουτρά Λέσβου με την Δόμνα Σαμίου. Ηχογραφήθηκε το 2005.