Αντικριστός χορός 9σημου ρυθμού (2-3-2-2), γνωστός και σαν καρσιλαμάς Μεγάρων, με προέλευση τη Μικρά Ασία. Η ίδια μελωδία χορεύεται και στην Κύθνο σαν καρσιλαμάς. Ηχογραφήθηκε το 1961.
Οργανικός σκοπός γνωστός και ως τσιφτ. Τον δίδαξε στους μουσικούς του συνεργάτες ο αείμνηστος μουσικός και δάσκαλος στο κανονάκι Νίκος Στεφανίδης. Ηχογραφήθηκε το 1991.
Ο πεντοζάλης ακολουθεί το μέτρο των 2/4 και είναι ο πιο χαρακτηριστικός και θεαματικός απ’ όλους τους κρητικούς χορούς. Τα βήματά του είναι μικρά, γρήγορα και επακριβή και ποικίλλονται με ενδιαφέροντα πηδήματα. Η κίνησή του, αργή στην αρχή, με την πάροδο του χρόνου γίνεται όλο και πιο γρήγορη. Το κομμάτι [...]
Γρήγορος χασάπικος ή κασάπικος χορός από την Αρετσού, σημαντική ελληνική κωμόπολη, στην είσοδο του κόλπου της Νικομήδειας, στην Προποντίδα. Ζωντανή ηχογράφηση (2005).
Οργανικός σκοπός σε ρυθμό 7/8 από την Μακεδονία. Στους ζουρνάδες ο Μήτσος Χίντζος και ο Ζήσης Χίντζος. Ηχογραφήθηκε το 1963 και κυκλοφόρησε σε δίσκο 45 στροφών.
Οργανικός σκοπός σε ελεύθερο ρυθμό. Ηχογραφήθηκε τη δεκαετία του 1960. Κυκλοφόρησε σε δίσκο extended play 45 στροφών, (Lyra 2023) σε επιμέλεια από τη Δόμνα Σαμίου. Στο κλαρίνο ο Τάσος Χαλκιάς.
Αποκριάτικο μπουλούκι από τη Γραμμενίτσα της Άρτας. Ζωντανή ηχογράφηση από τη συναυλία "Τα Αποκριάτικα με τη Δόμνα Σαμίου", που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στις 4 Μαρτίου 2003.
Οργανικός σκοπός με προέλευση το Ανατολικό Αιγαίο. Ηχογραφήθηκε τη δεκαετία του 1960. Κυκλοφόρησε στο δίσκο "Τραγούδια της στεριάς και της θάλασσας" (1961) σε επιμέλεια από τη Δόμνα Σαμίου.
Οργανικό σκοπός από τον Πόντο με τον Σωκράτη Σινόπουλο στη λύρα (2006). Τον σκοπό κατέγραψε η Δόμνα Σαμίου στη Νέα Ιωνία Αττικής, με τον Ινεπολίτη λυράρη Γιώργο Καμπουργιαννίδη, τον Νοέμβριο του 1982.
Οργανικός χορευτικός σκοπός από την Μακεδονία, στους ζουρνάδες ο Μήτσος και ο Ζήσης Χίντζος. Συνήθως παίζεται με την γκάιντα, γι’ αυτό πήρε και το όνομά του. Όταν εκτελείται με άλλα όργανα, όπως εδώ, τότε αυτά μιμούνται τον ήχο της γκάιντας. Κυκλοφόρησε σε δίσκο 45 στροφών το 1963.
Οργανικός χορευτικός σκοπός από την Μακεδονία με τον Βάιο Μαλλιάρα στο κλαρίνο. Συνήθως παίζεται με την γκάιντα, γι’ αυτό πήρε και το όνομά του. Όταν εκτελείται με άλλα όργανα, όπως εδώ με το κλαρίνο, τότε το κλαρίνο μιμείται τον ήχο της γκάιντας. Κυκλοφόρησε σε δίσκο 45 στροφών τη δεκαετία του [...]