Αφήνω γεια στις έμορφες και γεια στις μαυρομάτες, κι εγώ θα πάω στα Γιάννενα, στου μπέη τα σαράγια. Καθιστικό τραγούδι από την Ήπειρο με την Δόμνα Σαμίου. Ηχογραφήθηκε το 1968 και κυκλοφόρησε σε δίσκο 45 στροφών.
Βασίλης βόσκει πρόβατα, Βασίλης βόσκει γίδια στο 'να μαντρί τυροκομά, στ' άλλο στερφοχωρίζει. Κάλαντα Πρωτοχρονιάς του Αγίου Βασιλείου των βοσκών από το Μελί Ερυθραίας (1983).
Bλάχα πλένει στο ποτάμι κι άλλη βλάχα τη ρωτάει: «Bλάχα μ’, τι 'σαι σκουμπωμένη και βαριά βαλαντωμένη, Tι ’ν’ τα νύχια σου βαμμένα, τα μαλλιά σου μπερδεμένα;». Πολυφωνικό τραγούδι με το Πολυφωνικό Συγκρότημα Πωγωνίου (1983).
Η κόρ’ εξέβεν σο παρχάρ, να (γ)ίνεται ρομάνα, και για τ’ ατέν θα γίνουμαι και κυνηγός σ’ ορμάνια. Χορευτικό τραγούδι από τον Πόντο με τον Ηλία Υφαντίδη στο τραγούδι και τη λύρα. Ηχογραφήθηκε το 2005.
Kαλότυχα είναι τα ι-βουνά, καλότυχοι είν’ οι κάμποι, που θάνατο δεν καϊρτερούν και Χάρο δεν παντέχουν, μόν’ καϊρτερούν την άνοιξη. Πολυφωνικό τραγούδι (1983).
Μου 'λεγεν η μάνα μου, μάθε γιε μου γράμματα, μάθε κοντυλίσμστα κι εγώ δεν την άκουσα, μπιστικός εγίνηκα. Ηπειρώτικο τραγούδι που ηχογραφήθηκε το 1983 σε στούντιο στο Παρίσι με το Πολυφωνικό Συγκρότημα Πωγωνίου.
Ποιμενικός σκοπός ελεύθερου ρυθμού αυτοσχεδιαστικού χαρακτήρα που παίζεται συνήθως από φλογέρα. Είναι ευρύτερα γνωστός με την ονομασία «σκάρος». Ηχογραφήθηκε το 1961.
Μία από τις πολλές αυτοσχεδιαστικές μελωδίες που παίζουν οι βοσκοί όταν φυλούν τα κοπάδια τους, σ’ ολόκληρη την ηπειρωτική Ελλάδα, με τη φλογέρα τους, το χαρακτηριστικό ποιμενικό όργανο.
Ένας από τους αμέτρητους σκοπούς για φλογέρα σε ελεύθερο ρυθμό, που αντηχούν στην ελληνική ύπαιθρο, παιγμένοι από βοσκούς καθώς φροντίζουν τα κοπάδια τους. Το κομμάτι καταλήγει σε έναν σύντομο επίλογο με μέτρο 4/4.